top of page

DOLKEMÆRKE

Niveau 1:


Du skal kende og overholde reglerne


•    snitte væk fra dig selv 
•    kniven skal være i skeden, når du ikke bruger   den.
•    sid ned, når du snitter
•    snit ikke mod andre
•    lad være med at hugge med den, og kast den ikke ned i jord og sand
•    anvend fast underlag når kniven bruges til madlavning eller lignende
•    aflever kniven korrekt


Du skal kunne:


-    snitte en tynd pind og riste skumfiduser med den
-    snitte en snobrødspind og lave snobrød
-    bruge forskellige teknikker til snitning
-    kende korrekte navne på de forskellige dele af kniven og skeden (od, blad, skaft, ryg, æg)
-    passe på din kniv og holde den tør og ren

Niveau 2:


Du skal kunne:


-  vedligeholde din kniv ved at skærpe den.
-   fortælle til hvilken slags knive man ville anvende ægvinkler på henholdsvis 15 og 20 grader og hvad        fordele og ulemper der er ved en spids eller stump ægvinkel
-  lave en hyldefløjte, pilefløjte eller en kokosmug


Niveau 3:


Du skal kunne:


-  lave din egen kniv med skæfte og læderskede. Du må gerne anvende en færdigkøbt knivklinge, men          skal lave alt andet selv.
-  snitte en spiseske i træ, som skal bruges til at spise en mugg-fuld suppe med
 

bottom of page