DOLKEMÆRKE
Niveau 1:
Du skal kende og overholde reglerne
• snitte væk fra dig selv
• kniven skal være i skeden, når du ikke bruger den.
• sid ned, når du snitter
• snit ikke mod andre
• lad være med at hugge med den, og kast den ikke ned i jord og sand
• anvend fast underlag når kniven bruges til madlavning eller lignende
• aflever kniven korrekt
Du skal kunne:
- snitte en tynd pind og riste skumfiduser med den
- snitte en snobrødspind og lave snobrød
- bruge forskellige teknikker til snitning
- kende korrekte navne på de forskellige dele af kniven og skeden (od, blad, skaft, ryg, æg)
- passe på din kniv og holde den tør og ren
Niveau 2:
Du skal kunne:
- vedligeholde din kniv ved at skærpe den.
- fortælle til hvilken slags knive man ville anvende ægvinkler på henholdsvis 15 og 20 grader og hvad fordele og ulemper der er ved en spids eller stump ægvinkel
- lave en hyldefløjte, pilefløjte eller en kokosmug
Niveau 3:
Du skal kunne:
- lave din egen kniv med skæfte og læderskede. Du må gerne anvende en færdigkøbt knivklinge, men skal lave alt andet selv.
- snitte en spiseske i træ, som skal bruges til at spise en mugg-fuld suppe med